Paperilaskujen pyörittäminen maksaa maltaita

Raha- ja tavaraliikenteen tositteiden ja raportoinnin käytännöt hukkaavat arvokasta aikaa ja teettävät turhaa manuaalista työtä. Kuittien ja laskujen tietosisältöjen digitalisointi nopeuttaa merkittävästi tiedon siirtoa ja mahdollistaa tiedon käsittelyn koneellisesti – Ja säästää rahaa.

Vanhentuneilla toimintatavoilla sekä hukkaamme että emme hyödynnä tärkeää tietoa. Lisäksi maksamme prosesseista liikaa. Billentiksen mukaan voimme esimerkiksi verkkolaskutuksella säästää 60-80% kuluista paperiseen laskuun verrattuna laskutyypistä riippuen. Miksi emme siis digitalisoisi vanhentuneita prosesseja ja hyödyntäisi tietoa entistä tehokkaammin?

Yrityksille tämä tarkoittaa kustannussäästöjen muun muassa sitä, että hallintoon käytetty aika vapautuu oman liiketoiminnan kehittämiseen. Samanaikaisesti reaaliaikainen tieto tukee  oman toiminnan kehittämistä. Kuulostaa hyvältä? Tulevaisuudessa yrityksistä kerättävä taloustieto muuttaakin liiketoiminnan. Ja me haluamme auttaa yrityksiä ymmärtämään oikean tiedon merkityksen.

Olemme lähteneet kehittämään Netbox Finland Oy:llä palvelujamme, joissa yhdistyvät esimerkiksi taloushallintojärjestelmätoimittajien tarjoamat palvelut verkkolaskupalveluihin ja yritysdatan integroimiseen osana järjestelmää. Tarjoamme asiakkaillemme siis tulevaisuuden taloushallintopalveluja yhteistyössä kumppaniyritysten kanssa.

Sen lisäksi, että yritys voi siirtyä perinteisestä laskutuksesta digitaaliseen verkkolaskuun, saa se samaan järjestelmään kirjanpitotiedot sekä yritysten yhteys-, päättäjä- ja taloustiedot liiketoiminnan seuraamista ja kehittämistä varten. Tulevaisuudessa yritysten kilpailukyky mitataan niiden tavassa hyödyntää tietoa oman liiketoiminnan kehittämisessä.

Kustannussäästöt voi myös aloittaa siirtymällä aluksi paperilaskutuksesta verkkolaskutukseen – Se on alku reaaliaikaiselle talouden hallinnalle. Aina ei tarvitse haukata koko palaa kerralla.

Pasi Turunen