Partnerituotteet esittelyssä Tampereen Crazy Townin aamukahveilla

Yritykset etsivät vaihtoehtoisia tapoja yhteistyöhön yritysekosysteemeissä, joissa ideaali on, että jokainen yritys kehittyy liiketoiminnassaan eteenpäin. Tavoitteena yritysekosysteemien partnerimalleissa on yhdistää yritysten ydinosaaminen asiakaslähtöisiksi ratkaisuiksi. Mitä meillä, Netboxilla, partnerimalli sitten tarkoittaa? Siitä ja partnerituotteista kertoi liiketoimintajohtaja Jani Koskinen Crazy Townin perjantain aamukahveilla 22.2.2019.

Netbox tarjoaa partnereilleen teknisiä ratkaisuja heidän tarpeistaan käsin, joilla he saavat esimerkiksi verkkolaskutuksen, pankkiyhteydet ja yritysdatan käyttöönsä. Netboxin partnerit voivat näin laajentaa omaa palveluvalikoimaansa. Loppukäyttäjille syntyy lisäarvoa, kun partnerillamme on tarjota entistä kattavampi palvelupaketti. Partnereilleen Netbox avaa väylät verkostonsa kautta muun muassa laskujen ja sanomien lähettämiseen sekä vastaanottamiseen operaattori- ja pankkiverkossa. Uudet ja vanhat partnerit saavat siis valmiin teknologiaputken ja käyttöönottotuen hyödynnettäväkseen.

Pasi Turunen ja Kati Velling esittelevät Netboxin partnerituotteita CrazyTownin aamukahveilla.
Jani Koskinen ja Kati Vasell aamukahvien avaajana. Kuva: Kati Velling.

Netboxin partnerituotteita ovat NetCenter, NetFrame, NetInto ja NetAPI. NetCenter on kaiken sanoma- ja laskuliikenteen keskus sekä tietovarantojen koti. Sen kautta välitämme sekä operaattoriverkon että pankkiverkon liikenteen. Se on myös datakeskus, jonne arkistoidaan sanomat, ja siellä työskentelee Netboxin oma OCR (Optical Character Recognition) tilinpäätösaineistojen ja muiden datalähteiden parissa.

NetFrame avaa partnereille Netboxin ikkunan sen omaan SaaS-palveluun. Ikkunan kautta partnereidemme asiakkaat voivat esimerkiksi tarkastella ostolaskuja, jolloin erillistä verkkolaskuoperaattoripalvelua tai manuaalista työtä ei tarvita. Jos NetFrame ei ole oikea toimintatapa partnereillemme, voimme tarjota vaihtoehtona Netboxin omaa monitorointi- ja seurantaportaalia. Tällä hetkellä partnerit ja asiakkaat käyttävät tänään lanseeratun tuotenimen, NetInton, edeltäjää. Seuraavan sukupolven malli tulee kevään aikana partnereidemme ja loppukäyttäjien hyödynnettäväksi.

Tulokas Netboxin tuoteperheessä on NetInton ohella uudistunut NetAPI. NetAPIn avulla partnerimme saavat kaikki palvelumme yhden rajapinnan kautta käyttöönsä. Netboxilla työstetään parhaillaan uutta API-strategiaa, jonka avulla saadaan muiden hyötyjen ohella NetAPI:n rajapintakuvauksen sisältöön ja esitystapaan kehittäjäystävällisempi malli. Tulevaisuudessa Netboxilla on kaksi APIa, joista toinen on suljettu partneri API ja toinen kehittäjille suunnattu avoin API.

Partnerituotteet tuovat meille ja partnereillemme avoimempaa ja verkostoituneempaa yhteistoimintaa. Kokonaisuudessaan partnerimalli tukee yrityksemme kannattavuutta ja kasvua. Eikä kaikkein vähimpänä, malli on luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uskomme, että näistä valtaosa on vielä tulossa. Ota siis rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää kehitysmahdollisuuksista. Ei erikseen, vaan rinnakkain!

Kati Velling, Development manager

[email protected]